BUMA s ponosom predstavlja 9. „Skok u jesen“

Već devetu godinu zaredom Bedekovčanska udruga mladih (BUMA) u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka i Općinom Bedekovčina organizira rekreativno zabavnu manifestaciju „Skok u jesen“. Ove godine događaj traje tri dana od 15. 09. – 17.09. 2017. Članovi udruge cijele godine rade kako bi svi sumještani imali dva dana zabave i rekreacije, posebno mladi. Ove godine manifestaciju smo prebacili na Bedekovčanska jezera. Dođite i dobro se zabavite.

 

Program:

  • Petak, 15.09. – Radionice za učenike viših razreda osnovne škola.

Osmašima će se, održati prezentacija o udruzi i njenim postignućima kako bi ih se potaklo na sudjelovanje u radu iste. Nakon toga svi učenici viših razreda imat će priliku sudjelovati na radionici člana udruge Matije Smuka o osnovama i zanimljivostima fotografije. Obje prezentacije održat će se u prostorima OŠ Bedekovčina.

  • Subota, 16.09. – Sportska natjecanja i zabavni program.

10:00 Start „Skok u jesen“ trail utrke. Start i cilj utrke na bedekovčanskim jezerima. Održat će se utrka u dvije različite dužine 25 i13 kilometara. Kako je u prošle dvije godine naglo porastao interes za trail utrke u Hrvatskoj, koje u jednom danu vikenda pohodi više od 1000 natjecatelja, odlučili smo u suradnji s Jelenom Brezak, hrvatskom reprezentativkom u toj disciplini, organizirati trail utrku koja bi privukla ljude iz cijele Hrvatske. Startnina po natjecatelju iznosi 100 kn. Detalje o utrci možete vidjeti na linku:

https://www.facebook.com/events/687975271399354/

14:00 Održat će se malonogometni turnir (4+1) i turnir u uličnoj košarci (3 na 3) na sportskim terenima SŠ Bedekovčina. Kotizacija po ekipi 200 kn. Prve tri ekipe novčane nagrade + pehar.

 

 

15:00 Turnir u jambu i beli. Revijalni turnir sa simboličnim nagradama. Bez kotizacija, u prostoru restorana na Bedekovčanskim jezerima.

17:00 Počinje natjecanje u bacanju kugle. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih ulazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu. Prijava 10 kn po natjecatelju. 

18:00 Počinje natjecanje u skoku u dalj. To je glavna disciplina  manifestacije po kojoj je ista simbolično dobila naziv „Skok u jesen“. Nakon kvalifikacija u kojima svaki natjecatelj ima pravo na tri pokušaja, pet najboljih ulazi u finale. U finalu imaju pravo na pet pokušaja, rezultati iz kvalifikacija se ne priznaju u finalu. Prijava 10 kn po natjecatelju. Svi natjecatelji natječu se na vlastitu odgovornost. Skok u dalj i bacanje kugle po prvi put će se održati na Bedekovčanskim jezerima.

19:30 Dodjela nagrada će se održati na bedekovčanskim jezerima nakon čega slijedi večernji program. Za dobru zabavu zaslužni će biti band Quentin’s dogs i DJ Hibou.

  • Nedjelja, 17.9  Program za djecu

10:00 Svi mališani koji dođu moći će isprobati neke pomalo zaboravljene igre koje smo mi, malo starija bedekovčanska mladež igrali kao djeca. To su: Masa za oblikovanje za najmlađe, Bojanje i crtanje, Igra „Humpty Dumpty“ s kutijama od cipela, Mikado sa štapovima, Gađanje mete s ping-pong lopticama, Križić – kružić s trčanjem, Kuglanje za djecu, Razne društvene igre, Školica i Graničar.  Družimo se na Bedekovčanskim jezerima.

Također RK Bedekovčina će održati i prezentaciju mini rukometa.

15:00 Radionica na temu: „Aktivizam mladih u lokalnoj zajednici“ koja će se održati u suradnji s Mrežom udruga Zagor na Bedekovčanskim jezerima.

17:00  Koncert limene glazbe Bedekovčina na Bedekovčanskim jezerima.

19:30 Tribina na temu” Što čitamo?” na Bedekovčanskim jezerima.

 

Vidimo se na Bajerima!